Tentoonstelling “Wederopbouw Hengelo”

in het kader van de Maand van de Wederopbouw,

September 2013, Raadhuis Hengelo

Eén gedachte over “Tentoonstelling “Wederopbouw Hengelo”

 1. Beste mensen van de Stichting Erfgoed hengelo,

  Met bewondering heb ik uw informatie gelezen over de wederopbouw van Hengelo na 1945. Op 3 september j l was er een expositie en een film te bekijken over dit thema waar ik helaas niet aan heb deelgenomen.
  Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en zit o a in de projectgroep Kunst. Elk jaar hebben we met een aantal andere scholen een ander thema en dit jaar hebben de groepen 7 en 8 Industrieel Erfgoed en Wederopbouw Hengelo na 1945. Momenteel ben ik met een andere leerkrachten bezig met de voorbereiding over de wederopbouw. .Uiteraard komt jullie informatie prima van pas, maar ik ben ook erg benieuwd naar bijv. de destijds gedraaide film, de fietsroute en of het bijv. mogelijk is om met groepen kinderen op bezoek te komen om van juliie deskundige informatie te krijgen. Zo ben ik eens met een groep 8 bij “Old Hengel “geweest waar we van Peter Welles dia’s over de bombardementen te zien kregen ,oorlogsmonumenten bezochten, een bezoek brachten aan het oude Joodse kerkhof en een wandeling door Hengelo kregen, o a naar het Bevrijdingslaantje Deze man is echter ander werk gaan doen, maar wellicht is er iemand beschikbaar die iets dergelijks in de maand maart voor ons zou willen organiseren.
  Daarnaast hebt u misschien nog bepaalde ideeen op het gebied van teken – en handvaardigheidslessen voor de kinderen. Of dat er iets mogelijk is met een van de monumenten in Hengelo. ( onze school heeft een jaar het monument bij het stadhuis geadopteerd ).
  Ik ben erg benieuwd naar uw reactie en wil u bij voorbaat reeds hartelijk bedanken en een goede start wensen voor het nieuwe jaar !

  Jos Keur
  leerkracht
  rk basisschool Sint Jan , Hengelo 074- 2914073
  jjkeur@gmail.com

Reacties zijn gesloten.