Tentoonstelling: Hengelo wederopbouwstad, industrie, geopend.

Signaal elektromontageIn de stadhuishal is sinds 1 september 2014 een tentoonstelling te bezichtigen over de hengelose industrie tijdens de wederopbouw. De tentoonstelling is een onderdeel van de activiteiten in het kader van de Maand van de Wederopbouw 2014.

Verschillende hengelose bedrijven hadden in die tijd nationale en internationale betekenis; voor de levering van hun producten reisde men de hele wereld over. De tentoonstelling toont via grote hangende banieren 10 kenmerkende productieprocessen. Op displays en in vitrines wordt een selectie getoond van de hengelose producten die de wereld over zijn gegaan. Daarnaast is een prachtige maquette te zien van een door Stork geleverde suikerfabriek in Ethiopiƫ.

 

De banieren bekijken? Klik hier:

Dikkers Hazemeijer Heemaf Jong en van Dam KNKS KNZ KWF Seahorse Signaal Stork gieterij Stork ketels