PERSBERICHT STICHTING ERFGOED HENGELO, Hengelo, 30 mei 2014,

 

Wederopbouw Cosa We panden

Opnieuw, wegens voortdurende belangstelling, extra filmvoorstelling wederopbouw films in het Rabotheater.

De historische films, waarin de wederopbouw van de binnenstad van Hengelo in vele facetten te zien is, trokken in 2013 heel veel enthousiast publiek. De Stichting Erfgoed Hengelo is verheugd dat het Rabotheater nogmaals heeft aangeboden een voorstelling te kunnen verzorgen. De voorstelling kan gereserveerd worden aan de kassa van het Rabotheater. De voorstelling is op donderdag 5 juni 2014 om 20.15 uur.

Al vanaf de start bij de presentatie van de historische films werd duidelijk dat veel Hengeloers grote belangstelling hebben voor het wederopbouw verleden van de stad. Meer dan 12 keer is een voorstelling gegeven.
In de films werd niet alleen met beelden duidelijk hoe de stad er na het bombardement uit zag, deze film wordt toegelicht door oud burgemeester Frank Kerkhaert, maar ook komt wederopbouwarchitect van Couwelaar uitvoerig aan het woord. Hij vertelt in zijn interview over details en keuzes die niet algemeen bekend zijn. De beelden in de derde film van de daadwerkelijke wederopbouw van de binnenstad roepen iedere keer veel emoties op.

Het Rabotheater zette ook na de aftrap in september 2013, de maand van de wederopbouw van de binnenstad, haar deuren open voor extra voorstellingen. Al deze presentaties mochten weer op hoge bezoekersaantallen rekenen. Ondertussen hebben meer dan 1200 Hengeloers de films bezocht en de belangstelling blijft voortduren.

Extra voorstelling in 2014.

Daarom staat nu wederom een voorstelling bij het Rabotheater gepland: donderdag 5 juni 2014 om 20.15 uur
Er wordt dit keer een bijdrage van
2.50 per persoon gevraagd.

Reserveer je kaarten!

Om teleurstellingen op het laatste moment te voorkomen, kunnen bezoekers een toegangskaart bestellen. Er zijn maximaal 2 kaarten per persoon te bestellen. Reserveren kan tijdens openingstijden van het Rabotheater: maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, telefoon 074 – 2556789.

Kaarten die bij de kassa persoonlijk besteld worden, kunnen meteen meegenomen worden.
Kaarten die telefonisch besteld zijn dienen minstens 15 minuten voor aanvang van

de film opgehaald te worden. Worden deze kaarten niet tijdig opgehaald dan vervalt de reservering en worden ze aan andere belangstellenden gegeven.

Voor de filmvoorstelling geldt: op=op.

——————————————————————————————————–

Voor meer informatie: Hans de Gruil, t. 06 23 17 38 72