Persbericht Maand van de Wederopbouw

Nog steeds veel animo voor filmvoorstellingen, komend weekend laatste 3 voorstellingen.

 

De historische films, waarin de wederopbouw van de binnenstad in vele facetten te zien is, trokken ook bij de laatste 2 voorstellingen weer volle zalen. De Stichting Erfgoed Hengelo is zeer verheugd dat het Rabotheater nogmaals heeft aangeboden een aantal voorstellingen te verzorgen.
Bovendien kan er voor het eerst gereserveerd worden.
De voorstellingen zijn op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur, zondag 27 oktober om 14.00 uur en maandag 28 oktober 2013 om 20.00 uur.

Al vanaf de start bij de presentatie van de historische film over de echte wederopbouw , het interview met oud burgemeester Frank Kerckhaert over de bombardementen en het interview met W.R. van Couwelaar , de architect van het wederopbouwplan van de binnenstad werd duidelijk dat veel Hengeloers grote belangstelling hebben voor het verleden van de stad.
In de films werd niet alleen met beelden duidelijk hoe de binnenstad er na het bombardement uit zag, hoe vaak en hoe zwaar Hengelo is gebombardeerd maar ook kwam wederopbouwarchitect Van Couwelaar aan het woord. Hij vertelt in zijn interview details over de wederopbouw van de binnenstad en de keuzes die daarbij gemaakt zijn die niet algemeen bekend zijn.

Het Rabotheater zette ook na de aftrap in de maand van de wederopbouw haar deuren open voor extra voorstellingen. En ook deze presentaties mochten weer op hoge bezoekersaantallen rekenen. Een flink aantal Hengeloers moest na 5 voorstellingen toch nog helaas teleurgesteld huiswaarts keren.

Extra voorstellingen

Daarom staan nu wederom 3 voorstellingen bij het Rabotheater ingepland: zaterdag 26 oktober 2013 om 14.00 uur
zondag 27 oktober 2013 om 14.00 uur
maandag 28 oktober 2013 om 20.00 uur.

Als gebruikelijk zijn alle voorstellingen gratis te bezoeken.

Reserveer je kaarten!

Om teleurstellingen op het laatste moment te voorkomen, kunnen bezoekers een toegangskaart voor zaterdag, zondag of maandag bestellen. Er zijn maximaal 4 kaarten per persoon te bestellen. Op deze manier komen ook inwoners die bij een eerdere voorstelling geen toegang hadden vanwege de grote drukte, in de gelegenheid tijdig een kaart te reserveren.
Reserveren kan telefonisch of aan de kassa van het Rabotheater tijdens openingstijden : maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, telefoon 074 – 2556789.
De kaarten kunnen tijdens de openingstijden van de kassa of vanaf een uur tot 15 minuten voor aanvang van de film worden opgehaald. Worden deze kaarten niet tijdig opgehaald dan vervalt de reservering en worden ze aan andere belangstellenden gegeven. Indien u niet heeft gereserveerd, kunt u vanaf een uur voor aanvang van de films in het Rabotheater informeren of er nog plaatsen vrij zijn. De vrije kaarten worden vanaf een uur voor de voorstelling beschikbaar gesteld. Er is dan wel een mogelijkheid dat wij u moeten teleurstellen, want vol = vol.

Groepen dienen apart contact op te nemen met de voorzitter van de Stichting Erfgoed Hengelo: Hans de Gruil, 06- 23173872.

1 reactie op “Persbericht Maand van de Wederopbouw

  1. Op 30 november is de DVD box met films over de wederopbouw en een extra DVd beschikbaar gekomen. voor € 15.= te kopen bij het Historisch Museum Hengelo in de Beekstraat, het Rabotheater, brasserie So Nice bij het Rabotheater, boekhandel Broekhuis en te bestellen via deze website. Hans de Gruil, stichting Erfgoed Hengelo.

Reacties zijn gesloten.